Verzuim voorkomen, verlagen en beheersen


Kortdurend verzuim / frequent verzuim

Vroegtijdige interventie, restcapaciteit benutten en aandacht
Uit ervaring durven wij te zeggen dat driekwart van de ziekmeldingen niet medisch objectiveerbaar zijn maar juist gedragsmatig bepaald. Door hierop adequaat te anticiperen kunnen wij dit verzuim elimineren zodat uw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven. Onze unieke aanpak richt zich hierbij op vroegtijdige interventie, benutten van alle re-integratie mogelijkheden (restcapaciteit), aandacht, de verzuimende medewerker ook verantwoordelijk voor de re-integratie maken en het inzetten van de juiste deskundige. Resultaat: minder ziekmeldingen, kortere verzuimduur en minder frequent verzuim! 
 

Langdurig verzuim

Denken in mogelijkheden
Bij lang verzuim verdiepen we ons in de persoon en zijn (werk)omgeving. Op basis van het totaalplaatje schakelen we de juiste experts in. We denken in scenario’s, bespreken verschillende mogelijkheden en houden hierbij de gevolgen van de voorgestelde maatregelen voor ogen. Zo komen we altijd met een praktisch advies dat werkt. We bespreken dus niet alleen wat iemand niet meer kan, maar juist wat hij nog wel kan.

Succesvolle reïntegratie
Het gemiddelde verzuim bij de klanten van Arbo Concern ligt op 2.8%; bijna één procent onder het landelijke gemiddelde. Dit is een direct gevolg van de door ons gehanteerde pro-actieve aanpak, ook op het gebied van lang verzuim. Zo zorgen we er samen voor dat de medewerker zich beter (op zijn huidige of nieuwe plek) voelt en dat de kans op uitval in de toekomst sterk afneemt. Maar ook kijken wij naar andere behandel mogelijkheden, maken wij gebruik van ons netwerk aan psychologen, allerlei behandelcentra (fysiotherapeuten, rugadvies centra e.d.) en naar de inzet van de restcapaciteit van uw medewerker. Mocht dit niet mogelijk zijn dan dragen wij realistische alternatieven aan en begeleiden wij de uitvoering hiervan. Onze case-manager bewaakt continu het langdurige verzuim binnen uw organisatie. Hiermee voorkomt u dat uw medewerkers niet langer dan noodzakelijk uit het arbeidsproces zijn en voorkomt u tevens loonsancties van het UWV!

Verzuimabonnementen

Arbo Concern heeft verschillende verzuimabonnementen ontwikkeld waarmee wij samen met u het verzuim binnen uw organisatie beheersbaar maken en de verzuimdossiers Poortwachterproof opbouwen. Voor welk abonnement u ook kiest... wij ontzorgen, adviseren over de te nemen Poortwachter stappen en al onze andere deskundigen staan altijd voor u klaar. Natuurlijk krijgt u een eigen casemanager aangewezen en koppelen wij een vaste bedrijfsarts aan uw organisatie. Hiermee heeft u grip op het verzuim en werkt u aan verzuimreductie!

Elke organisatie is anders. Daarom kunt u kiezen uit 4 verschillende verzuimabonnementen: BASIS, ONTZORGD, INTENSIEF en ALL-IN. U kiest zelf welk abonnement het beste bij uw organisatie past. En eventueel vult u het abonnement aan met een van onze Toppings. Mocht u andere wensen hebben dan richten wij samen met u een maatwerkabonnement in.
 
Bekijk hier ons overzicht aan abonnementen of klik deze afzonderlijk aan in het linker menu.

Meer weten?
Arbo Concern staat voor verzuimverlaging en verzuimbeheersing zodat uw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven. Bel ons gerust voor meer informatie over onze werkwijze en de inhoud van de abonnementen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer (071)4018141. Of vul het contactformulier hieronder in. Natuurlijk komen wij graag persoonlijk langs voor een mondelinge presentatie.