Lees het laatste
Arbo nieuws
ArboConcern
Welke verplichtingen heeft de werknemer volgens de Arbowet?
De Arbeidsomstandighedenwet(Arbowet) verplicht werkgevers een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen voor hun werknemers. Het doel is het voorkomen van arbeidsrisico’s en het verminderen van ziekteverzuim. Art.7:658 van het Burgerlijk Wetboek houdt de werkgever aansprakelijk als hij zijn zorgplicht verzaakt. Het is begrijpelijk dat de wet werknemers beschermt tegen risico’s op de werkvloer. De werkgever bepaalt hoe de werkvloer wordt ingericht en de daarbij behorende werkzaamheden. Maar hebben werknemers dan geen eigen verantwoordelijkheid op de werkvloer? Welke verplichtingen heeft de werknemer volgens de Arbowet?
06/10/2022 Arbobeleid
Hoe aan arbowet voldoen? Alle zaken op een rij.
Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat er een stijging is van arbeidsongevallen onder werknemers met gevaarlijk werk. Vooral beroepen in de techniek, logistiek en transport staan in de top 10 van gevaarlijkste beroepen. Verrassend is wel dat binnen de deze beroepsgroepen koks hun werk als meest onveilig ervaren. De arbowet legt de meeste verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving bij werkgevers. Hoe kunt u als werkgever aan de arbowet te voldoen? Heeft u alle zaken op een rij die bij een gezond arbobeleid horen?
13/9/2022 Arbobeleid
Is uw bedrijf gezond? Ziekteverzuim meten in uw bedrijf.
Een gezond bedrijf, met vitale werknemers en een laag ziekteverzuim. Dat is de wens van elke werkgever. Maar hoe weet u of uw bedrijf gezond is? Wat is een ‘normaal’ ziekteverzuim en wanneer wordt dit te hoog? In deze blog bespreken we hoe u als werkgever kunt bepalen hoe gezond uw bedrijf is en welke maatregelen u kunt nemen om uw bedrijf (nog) gezonder te maken.
17/8/2022 Arbobeleid
Wat is een arbodeskundige en wat is hun expertise?
Vraagt u zich af wat het een arbodeskundige nu precies inhoudt en welke u het beste kunt inzetten? En wanneer bent u verplicht zich te laten ondersteunen door een arbodeskundige? In dit artikel bespreken we welk type arbodeskundigen er zijn, en wat er allemaal komt kijken bij het inzetten van een arbodeskundige.
15/6/2022 Arbobeleid
Wanneer is het tijd om arbo in te schakelen?
Loopt u vast met de re-integratie van uw werknemer? Of merkt u dat er uitermate veel verzuim speelt binnen uw bedrijf? Dan kan het lonen arbo in te schakelen zodat u ergere consequenties kunt voorkomen. Langdurig verzuim kost bedrijven namelijk jaarlijks wel 13 miljard euro aan doorbetaling en kan dus ook voor u een grote kostenpost worden. Door een sterker beleid in te zetten zorgt u voor een effectieve continuïteit binnen uw bedrijf. In dit artikel bespreken we de regels rondom arbo en in welke situaties arbo een grote positieve factor voor uw bedrijf kunnen zijn.
11/4/2022 Arbobeleid
Duurzame inzetbaarheid model: tips voor een innovatief plan
Duurzame inzetbaarheid is een groot buzzword de laatste jaren, maar waarom is het ook relevant voor u als werkgever of HR-verantwoordelijke? In dit artikel bespreken we wat het zoal inhoudt en wat het u kan opleveren. En het belangrijkste, hoe u een duurzame inzetbaarheid model kunt ontwikkelen en implementeren dat het beste past bij uw bedrijf. Want wist u dat duurzame inzetbaarheid ook preventief werkt tegen ziekteverzuim en een hogere productie kan opleveren? Lees verder om te leren waarom duurzame inzetbaarheid de toekomst is van elk bedrijf.
23/3/2022 Arbobeleid
Welke maatregelen moet u nemen om ziekteverzuim terug te dringen?
Heeft u te maken met veel ziekteverzuim binnen uw bedrijf en vraagt u zich af wat voor plan u hiertegen kunt trekken? Als u binnen uw bedrijf met meer en meer verzuim te maken heeft, kan het essentieel zijn na te gaan waar de risico’s vandaan komen, en of er gaten zijn in uw beleid. In dit artikel bespreken we de cijfers rondom ziekteverzuim, welke risico’s vaak onder de radar vliegen en welke maatregelen gebruikt kunnen worden om ziekteverzuim terug te dringen.
25/2/2022 Arbobeleid
Wat is de impact van thuiswerken op ziekteverzuim?
Thuiswerken is het nieuwe werken: maar wat voor impact heeft dit thuiswerken nu op ziekteverzuim? Er is natuurlijk sprake van een andere werkplek, minder contact tussen teamleden, en dus andere risico’s die mee kunnen spelen als het gaat om werkstress. In dit artikel bespreken we het gevolg van thuiswerken op de werk-privébalans, dat een grote factor is in het ontwikkelen van verzuim zoals burn-outs. Ook kijken we naar genoemde voordelen en nadelen van het thuiswerken op basis van verschillende onderzoeken. Lees verder voor tips en innovaties om uw thuiswerkbeleid te optimaliseren voor gezonde en productieve werknemers.
25/2/2022 Arbobeleid
Wanneer is een arbodienst wettelijk verplicht?
Met het starten van een onderneming komen verschillende verplichtingen aan bod. Een van de vragen hieromtrent is of het daadwerkelijk verplicht is een arbodienst in te schakelen. In welke gevallen is dat wel zo, en bestaan er uitzonderingen op deze regel? Lees in dit artikel alle informatie over welke situaties een arbodienst wettelijk verplicht maken of niet.
28/1/2022 Arbobeleid
Kies voor een persoonlijke benadering met ziekteverzuim interventies
Ziekteverzuim kan een groot probleem zijn voor bedrijven, vooral wanneer het re-integratietraject niet soepel verloopt. Als u met de handen in het haar zit kan het daarom rendabel zijn te investeren in ziekteverzuim interventies. Deze kunnen uitkomst bieden, en helpen om de verzuimduur te verkorten. Tijdig ingezette interventies kunnen ook voorkomen dat iemand helemaal uitvalt. Met de toename van langdurig ziekteverzuim kan dit zeker een belangrijk gegeven zijn: miljoen mensen lijden elk jaar aan burn-outklachten, met een gemiddeld miljard euro verzuimkosten voor bedrijven. Maar wat voor interventies zijn er allemaal, en welke zijn het effectiefste om in te zetten voor welke situatie? Lees in dit artikel meer over de verschillende type ziekteverzuim interventies en hoe ze in te zetten.
28/1/2022 Arbobeleid
Wanneer wordt arbo arts ingeschakeld?
Ieder bedrijf krijgt jaarlijks wel met ziekteverzuim te maken. Meestal is dit verzuim snel opgelost, maar toch is er ook veel verzuim waarbij de re-integratie niet heel soepel verloopt. Dat is niet alleen voor uw werknemer vervelend, maar kan ook een grote kostenpost worden voor uw bedrijf. Het is dus ontzettend belangrijk dat het re-integratietraject succesvol verloopt, evenals het ontwikkelen van een effectief preventieplan. En heeft u de vraag: Wanneer wordt arbo arts ingeschakeld? In dit artikel gaan we daarop in, als ook de plichten en verantwoordelijkheden van de bedrijfsarts en waar hij of zij op in te zetten is.
14/12/2021 Arbobeleid